SQL 2005 – Reporting Services – VMWare ESX

Zo; net thuisgekomen van een avond load testen bij een klant van ons. Wij hebben een implementatie gedaan van SQL 2005 en Reporting Services voor een Management Informatie Systeem. Wij hebben SQL 2005 geïnstalleerd op een virtuele machine binnen VMWare ESX. Doordat SQL 2005 beter kan in zijn jasje zit als 64-bit versie hebben we zowel Windows 2003 als SQL 2005 als 64-bit geïnstalleerd. De machine heeft 2 procs. en 6GB intern geheugen. Vrij ok zou je zeggen….

De laatste paar dagen ben ik bezig geweest met een tool die zeer snel internet acties opneemt. Deze recorder gaat straks deel uitmaken van DUAF. Ik heb dus een flink aantal scripts gemaakt die de gebruikers activiteiten op dit Management Informatie Systeem simuleert. De scripts werkten goed, dus om terug te komen bij de loadtest…. die ging vrij slecht, met 50 gebruikers ging de machine goed onderuit, pagina’s laden via de Reporting Services van SQL duurde zo’n drie tot vier minuten! Dit zijn dus gewoon asp.net webpagina’s.

Na het toevoegen van twee extra procs. en 2GB geheugen ging het een stuk(-je) beter, maar niet denderend veel beter. Ik moet de meetresultaten nog analyseren en dan kom ik hier op terug. Voor nu;

Later….