Een corrigerende trap tegen je ESX-bak en hij draait weer als een zonnetje :)

Tijdens mijn beheer werkzaamheden liep ik tegen het probleem aan dat VirtualCenter op een taak bleef hangen op één taak en alle andere taken, zoals “maintenaince mode”, “power down”, “migrate”, etc. er achter werden ge-queued. Hierdoor kon ik dus eigenlijk niks meer met VirtualCenter. Ook werdt VirtualCenter onwijs traag, en was het dus elke keer hopen dat hij toch nog doorliep.

Ik hoor jullie denken: “Nou dan doe je toch, rechtermuisklik –> cancel”. Dat had ik dus ook al bedacht, maar maakte ook geen verschil. Neutral

Dan komt hier de oplossing:
1. Op de ESX-server waar de niet meer reagerende VM’s op draaien voer je het commando “service mgmt-vmware restart” uit, of je reboot de betreffende esx-server.
2. In de services van windows waar je VirtualCenter op draait, zoek je naar de services van “VMware VirtualCenter” en restart je de service.

En dan kan je nu weer knallen als voorheen Green with Envy