Integratie van Virtual Center 2.5 en Altiris 6.8SP2

Altiris ondersteund een integratie met de Virtual Center server van VMware. Hierdoor worden alle ESX servers en Virtuale Machines binnen Altiris zichtbaar. Dit geeft een nog completer beeld van de IT binnen een bedrijf.
Echter wordt er officieel geen ondersteuning geboden door Altiris voor VC 2.5 (VI3). Als je een VC server toevoegt binnen Altiris dan kan je verschillende foutmeldingen krijgen over SOAP objecten of http status 400. Lijkt dus niet goed te gaan.

Gelukkig vond ik ergens in de kelders van het internet een post van iemand die een soortgelijk probleem heeft gehad met VC2 and Altiris 6.8SP1. Na wat puzzelen werkt deze oplossing ook voor de hierboven genoemde versies. Hieronder wordt beschreven wat er gedaan moet worden.

 1. Binnen de VC moeten we “Backwards Compatability” aanzetten. Dit kan tijdens de installatie of achteraf door de volgende reg key string value toe te voegen:
  HKLMSoftwareVMWare, Inc.VMWare VirtualCenterCompatibleWith1xWebService
 2. Geef deze key een waarde 1
 3. Open het bestand C:documents and settingsall usersapplication datavmwarevmware virtualcentervpxd.cfg
 4. Uncomment de regels:
  <ws1x>
     <enabled>true</enabled>
  </ws1x>
 5. Herstart nu de services “VMware Infrastructure Web Access” en “VMware VirtualCenter Server”
 6. Ga naar de Altiris console, Tools, Options, Virtual Centers en voeg hier de server toe (als die er al niet stond) met poortnummer 443 (ik gebruik de FQDN en een Domain user voor authenticatie).

Het kan even duren voordat de oude foutmelding weg gaan, maar als het goed is zie je onder de VC server nu je ESX servers verschijnen met onder de ESX server de Virtuele Machines!

Have fun!