Nieuwe Certificering Vmware

VMware heeft het VCDX certificaat aangekondigd, dit certificaat is geheel gericht op het ontwerpen van virtuele infrastructuren.

De zo genoemde Vmware Certified Design Expert ( VCDX) is een optioneel vervolg op de VCP certificering. De intentie van vmware is om deze VCDX certificering alleen mogelijk te maken voor VCP gecertificeerde welke werkzaam zijn bij een Vmware Authorized Consultant partner (VAC).

De opbouw van de VCDX certificering is gesplitst in 2 delen, het eerst deel een examen aangevuld met een stuk hands-on en een specifiek ontwerp examen, de kandidaat wordt gevraagd om volgens de geldende richtlijnen een ontwerp op te stellen. Het ontwerp examen is voor de meeste kandidaten een geheel nieuwe manier van examineren. Het door de kandidaat opgestelde ontwerp zal hij moeten verdedigen door een panel van vmware experts. Hoe definitieve verdediging van het ontwerp eruit ziet is nog niet duidelijk.

Door het creëren van deze extra onderscheiding voor VAC partners, zullen de partners met VCDX gecertificeerde medewerkers profiteren van de meerwaarde en zij helpen bij het onderbouwen van een technisch ontwerp aangaande de virtuele infrastructuur.

Al met al dus spannende en zinvolle ontwikkelingen in het certificering traject van VMware specialisten.

Bron: http://mylearn1.vmware.com/portals/certification/

Meer informatie: http://mylearn1.vmware.com/lcms/mL_faq/1865/VMware%20Enterprise%20Blueprint%20v30.pdf