PepperByte op Dakar

PepperByte is één van de hoofdsponsoren van Hans Jos Liefhebber op Dakar.

In januari 2009 wordt de beroemde Dakar rally – voorheen Paris-Dakar – gereden in Argentinië en Chili. Op 3 januari is de rally in Buenos Aires van start gegaan om via het noordelijke gedeelte van Patagonïe naar het Andesgebergte te reizen. De deelnemers zullen bij Mendoza de Andes doorkruisen en Chileens grondgebied bereiken. Vervolgens rijdt men vanaf Valparaíso noordwaarts om bij Copiapó weer koers te zetten richting Argentinië. Via Fiambalá, La Rioja en Córdoba zullen de deelnemers op 17 januari weer in Buenos Aires finishen.

Zoals elk jaar belooft de Dakar rally een spannende race te worden. Na de traditionele routes door het Afrikaanse continent, vindt de rally nu voor het eerst in Zuid-Amerika plaats.

Dakar 2009

Wie is Hans Jos?

 Hans Jos

Geb. datum: 15-03-1970

Gewicht: 85 kg

Lengte: 1.85 m

Burgelijke staat: Samenwonend

Vriendin: Anouk

Favoriete eten: Thais (lekker heet)

Muziek Rammstein

Vakantieland: stedentrips (kort en heftig)

Laatste film: Hancock

Laatste boek: De Blinde Muur 

 

Het leven van Hans Jos wordt gekenmerkt door rustig doorbouwen. De 38 –jarige Giessenburger lijkt wat nors over te komen, maar ontdooit als je een gesprek met hem over monumentale panden begint. Zoals bij zijn honden – en natuurlijk relatie Anouk – ligt daar zijn passie. Het doorbouwen neemt hij daarom vaak al te letterlijk.

 

De eerste tweewieloefeningen werden op een BMX-je gedaan en daarna gemotoriseerd op een ‘mobieletje’. Naarmate de leeftijd vorderde bekwaamde hij zich in het gemotoriseerde tweewielgebeuren met al palmares een 29e plek in de laatst gehouden Red Bull Knock Out in Scheveningen. “Ik kwam daar tot de conclusie dat het eigenlijk vrij gemakkelijk ging. Het ligt me wel dat zware rijden in het losse zand”, benadrukt Hans Jos.

 

Naast deze pracht prestatie stond hij ook al twee maal (net niet voor) aan het hekje van Le Touquet. Uit het onmetelijke rijdersveld eindigde hij als 52e. Een goede leerschool had hij gehad in 2006, toen hij zich had ingeschreven bij de Yamaha Dakar Challenge. Drie dagen lang van afzien met allerlei avontuurlijke opdrachten in een nabootsing van het grote avontuur dat ‘Le Dakar’ heet. “Heerlijk om zo jezelf tegen te komen! Daar hou ik van”, vertelt Hans Jos nu nog met glinsterende ogen.
      

Hans Jos in het nieuws

Interview Hans Jos (zie minuut 10:56 en 14:04)
Hans Jos in Actie (zie minuut 5:29)
Interview met Hans Jos op de rustdag  (zie minuut 16:14)
Wie is Hans Jos? (zie minuut 31:09)
De tiende etappe (zie minuut 10:31)

 

Interview Preproloog (zie minuut 18:18)
Preproloog actiebeelden (zie minuut 19:58)

 

Hieronder nog wat foto’s van Hans Jos:

Actiefoto Hans Jos Liefhebber op DakarActiefoto Hans Jos LiefhebberActiefoto Hans Jos LiefhebberActiefoto Hans Jos LiefhebberTeamfoto Yamaha