Altiris upgrade i.c.m. DOS PXE-Boot images

Gisterenavond hebben we een upgrade van Altiris uitgevoerd bij een klant van ons. De upgrade hield in; van Altiris Deployment Solution van 6.8 (SP2) naar 6.9. De upgrade zelf stelt niet zoveel voor, zorg dat er geen Deployment Console geopend is en de upgrade gaat ‘pretty-much’ vanzelf. Maar na het testen van de standaard PXE-Boot opties blijkt dat een server / werkstation niet goed door het proces van het mappen naar de eXpress share komt, dit gebeurd met alle DOS Boot disk opties die er zijn aangemaakt binnen 6.8 of eerder. Foutmeldingen van Access Denied (5) tot Not Found (53) komen langs. Wanneer je dan binnen de Altiris PXE Manager de Boot disk update (je denkt: nieuwe versie, dus misschien is het proces veranderd), kom je iets verder, maar toch niet helemaal. Het lijkt of het Boot image dingen achterhoudt van 6.8.

Onze weg naar Rome: Creëer een nieuw Boot disk image, met de opties die je noodzakelijk acht voor je omgeving. Wanneer je de Boot disk heb gecreëerd wordt een overzicht gegeven van alle bestanden die je op dat moment in de DOS Boot disk hebt.

Altiris DOS Boot disk

Onder ‘net’ wordt de LMHOST weergegeven, voeg hierin de volgende regels toe:

 10.0.0.1   PDCNAME   #PRE #DOM:DOMAIN-NAME
 10.0.0.1   “DOMAIN-NAME