Nog eentje om het af te leren: Edit Word document – Word hangt

Okay nog eentje dan; wanneer je een Word document aan het aanpassen bent en Word hangt hierna, dan is de kans groot dat het Word document corrupt is. Op deze site staan enkele tips om een corrupt Word document te herstellen. Deze tip vond ik bijzonder handig en werkt dus ook: Sla het bestand op als web pagina (File, Save as Web Page…), Word slaat het bestand op als .mht bestand, doordat het bestand volledig wordt geherstructureerd is de kans zeer groot dat de corruptie van het document wordt gerepareerd of gewoon overgeslagen. Nadat het document is opgeslagen kun je eenvoudig via Explorer, rechtermuisknop en Edit kiezen, zodat het document weer opgestart wordt in Word. Kies daarna voor File, Save As… en sla het document weer op als Word Document. Voila document gerepareerd, het mooie van dit proces is dat bijna de hele opmaak van het document bewaard blijft!

Daniel Nikolic