PepperByte sponsordag, 6 juni 2009, TT circuit Assen

6 juni 2009, de dag waarop PepperByte haar jaarlijkse sponsordag heeft op TT Circuit Assen. Middelpunt van de dag is evenals vorig jaar Jeroen Tielen. Jeroen rijdt SuperCup 600 en wil deze dag graag laten zien dat hij niet voor niets een nieuwe motor heeft.

Het weer werkt mee en de dag begint zonnig. Er staat wel wat wind maar dat mag de pret niet drukken.

De PepperCrew leden worden rond 09:00 verwacht en Jeroen heeft zijn eerste kwalificatie training om even na 09:30.

Zoals jullie hiernaast kunnen zien, het nieuwe uiterlijk van Jeroen’s motor ziet er prima uit. Dat is in ieder geval goed geregeld.

 

Tussen 08:45 en 09:45 komen de meeste Crewleden aan en de begroeting is zoals altijd hartelijk.

DSC_1459

DSC_1456 

Natuurlijk moet er het nodige aan voorbereiding gedaan worden. Zoals jullie kunnen zien zorgt Jeroen goed voor zijn spullen.

 

 

 

DSC_1461

Om 09:41 rijdt Jeroen zijn eerste kwalificatie training en wordt hij 7e in zijn groep. Dat betekend dat hij straks bij de tweede kwalificatie training als nummer 1 van de tweede groep mag starten, dus eigenlijk nummer 33.

Tijdens de tweede kwalificatie gaat het nog beter dan in de eerste en Jeroen rijdt heel ontspannen 3 seconden van zijn persoonlijk record af. Hij kwalificeert zich 15e in de A groep. Petje afvoor Jeroen, de meeste PepperCrew leden doen hem dat niet na. De nieuwe banden hebben Jeroen in de tweede kwalificatie goed geholpen.

 

 

 

Tussen de tweede training en de race gaat een deel van de PepperCrew gezellig met Andy een stropdas proberen te kopen in het centrum van Assen. Daniel ziet natuurlijk weer iets wat precies zijn smaak is.

Voor Andy is het ook in Assen erg moeilijk een kleur stropdas te vinden die aansluit bij de jurk die zijn vriendin al gekocht heeft voor het huwelijksfeestje dat ze 12 juni gaan bezoeken.

Om een lang verhaal kort te maken, Andy vindt ook in Assen geen geschikte stropdas.

 

Jeroen is erg ontspannen voor de race en komt bijna te laat. Gelukkig doet Jan de deur open en schrikt Jeroen van de deelnemers van de vorige rit die al voor de deur staan. Gelukkig is hij op tijd om de race te rijden.

De race verloopt voor Jeroen goed, hij verliest in een sterk veld maar 4 plaatsen en wordt 19e, Jeroen is hier erg tevreden mee en we zien terug op een gezellig en succesvolle dag. 3 seconden van je persoonlijk record afrijden is een prima prestatie.

Ik heb heb erg genoten van deze dag. Ben benieuwd hoe volgende week gaat worden in Antwerpen.

Bedankt allemaal en tot dinsdag in Antwerpen!

Groetjes,

Silvonton