To Glasvezel Or Not To Glasvezel

Eindelijk was het zover. Mijn glasvezel is afgemonteerd en geactiveerd in de meterkast. Na een snel telefoontje naar de internet provider solcon om mijn airport extreme mac adres te koppelen aan hun dhcp server. (ip-adres reservation) Deed hij het eindelijk.

De eerste website die ik opende was www.speedtest.net en dit is de uitslag.

592131483[1]

Nou heb ik een 100Mbit UP en DOWN abonnement. Maar ik zit via WiFi (802.1n) te werken. Dus vandaar dat het niet optimaal is. Maar waar klaag ik over. Wat gaat dit snelllllllll.

Morgen ga ik de digitale tv aansluiten. Kijken hoe HD televisie eruit ziet. Welkom in 2009. Waar is de tijd gebleven van packet radio via de 27Mhz band op kanaaltje 22 en hoger. Lekker downloaden met 100 karakters per seconden. Of voor het eerst inbellen naar internet met een 9600 baud modem. Tegenwoordig gaat het met megabytes per seconden. Schat, zullen we strakkies Ice Age 3 kijken? Dan zet ik nu de download eventjes aan en is hij over 7 minuten binnen…….