Koersen

Gisteren dan eindelijk mijn eerste wedstrijd als wielrenner gereden. Knie voelde wel goed na de training van Zondag dus ging het er op wagen. En het ging eigenlijk best wel goed.In het begin best wennen om met bijna 100 man(en vrouw) zo dicht op elkaar te rijden, maar daar was ik gelukkig snel aan gewend.
Al vanaf de start ging het de eerste paar rondes echt hard vond ik, bleek alleen een opwarmertje te zijn voor wat nog komen ging!
Ben de eerste paar rondes bij een kennis gebleven, die me de fijne kneepjes wat bijbracht. Kort op het wiel en zo zuinig mogelijk rijden zijn wel de meest genoemde tips!  Na ongeveer 25 min. voelde ik me nog steeds erg goed en ben ik zowaar een beetje naar voren gaan rijden.
Voelde ook wel dat mijn knie het ging houden en ik hem dus wel uit zou rijden. Na ongeveer 40 min. zat de gang er echt goed in en was de snelheid richting meet zo rond de 50-55KM/U. Klein gaatje laten vallen is dan echt funest en rijd je niet zomaar meer dicht. Toen een goed wiel opgezocht en kon vrij makkelijk nog verder naar voren rijden. Na een uur kwam het rondebord, nog 3 ronden.
Er ging 4 man weg en ik kon als 5de aansluiten. Dit ging pas echt hard..
Al snel hadden meer man de aansluiting en zaten we in de laatste ronde.  De sprint richting finish was ook wel indrukwekkend om mee te maken. Ik was al blij dat ik erbij zat en dan komen er nog een aantal echt met een bloedgang langs.
Maar goed, dolblij dat ik het had uitgereden ben ik op mijn gemak naar de finish gereden.
Wat gemiddelden: 40,1km/u gem. Top 54,9km/u en 164 Hr/A
Op naar volgende week!
Ps. Reed ook nog met het nummer van Superbikeheld Haga!