Noordkaap Challenge – dag 5 & 6

Dag 5 Rovaniemi – Saariselka

Vroeg vertrokken om naar Saariselka te gaan. Het weer was wat onstuimig. Slecht zicht door mist en sneeuwval. Zelf met de achter mistlamp aan van de voorganger was het moeilijk het verschil tussen weg en berm te zien. Gelukkig is allemaal goed gegaan. Vandaag met team Sabotage en met Team Broertjes gereden. Onderweg kom je regelmatig andere teams tegen dit kan gewoon op de weg zijn, maar ook verschillende teams die sneeuw happen met de auto. Lang leve de sleepkabels. Weer veilig en op tijd aangekomen. ’s Avonds weer even gezellig met zijn allen bij elkaar gezeten onder genot van drankje en de sterke verhalen. Team Wraf dacht even gemakkelijk Rusland binnen te komen zonder visum gevold: 7 uur daar vastgezeten zonder eten en drinken.

Dag 6 Saariselka – Inari

Vandaag was een dag met niet veel kilometers en alles liep voorspoedig. S’middags stond op het programma rijden op een sneeuwscooter. Een tocht van twee uur. Dit was natuurlijk helemaal top! Jammer dat de tijd zo snel voorbij gaat als je “driftend” en glijdend over de ijsmeren scheurt. Team 71 Subzero en Team Old Betsy maken van elke dag weer een feest om overal op en over heen te karren. Vandaag was het een ijsmeer, dit schijnt dus in Finland niet zomaar te mogen en officieel aangevraagd te moeten worden, ze hadden alleen al aardig wat rondjes gespind op het ijs

DSC_-3648DSC_-3639DSC_-3608DSC_-3567DSC_-3544DSC_-3539DSC_-3540DSC_-3502DSC_-3481DSC_-3471DSC_-3459

DSC_-3669