Noordkaap challenge dag 1 & 2

Noordkaap Challenge 2013

Hier een oversea berichtje van onze reis naar de Noordkaap. Op dit moment zitten we op de ferry van Stockholm naar Helsinki. Gisteren begon het avontuur naar de Noordkaap. Het start schot is gegeven door Giel Beelen en live uitgezonden op radio 3FM. Ook Victoria Koblenko…neemt deel aan deze challenge om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Op de eerste dag stond er al meer dan 1.000 KM op de teller. Nog 6.000 KM te gaan. We hebben er zin in! De andere teams zijn erg enthousiast over de bestickering van de auto. En terecht! De reis is voorspoedig verlopen, zo ook de nacht, want de aftrap van de reis moest gevierd worden tot in de laatste uurtjes. Met maar twee uurtjes slaap was het vanochtend dan ook even op gang komen, zeker door de hevige sneeuwval was het goed opletten. Even gaat de gedachte door je hoofd waarom zijn we hier aan begonnen. Een stuk 80 KM op de snelweg en slecht zicht, dit beloofd wat voor de dikke pak sneeuw die we onderweg gaan tegenkomen. Spannend! Maar ook deze dag is goed verlopen. Morgen gaat het echte werk beginnen, de extreme route van Helsinki naar Kuhmo, waar de eerste overnachting in de tent zal zijn. Nu nog een biertje vatten en dan op tijd ons bed in.

DSC_-3134-2 DSC_-3142-2