Noordkaap Challenge – Dag 10

Dag 10 Alta
De andere teams vertrekken in sneltrein vaart richting Zweden terug naar Nederland. Om vervolgens bij het Glazen huis de cheque voor het goede doel te overhandigen. De Infiniti auto’s mogen doorrijden het plein op voor het glazen huis. Wij helaas niet, daarom hebben wij besloten om via noorwegen de kust te pakken. Om zo nog iets meer van Noorwegen te zien. Het was gezellig met de andere teams.  Met Team sabotage gaan we zeker nog in Nederland afspreken. Maar we vinden het zonde om zo snel door zo’n mooi land te rijden. Vandaag hadden we een husky tour staan. Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Vandaag wordt het werkelijkheid. Bij aankomst bleken we de enige te zijn. Mooi! Na uitleg over het bedienen van de slee. Mochten we zelf de riemen om de honden gaan doen en voor de slee vast maken. Geweldig! Wat een enthousiasme ze willen allemaal gekozen worden om te rennen voor de slee. 1 persoon in de slee en de ander staat er achterop. De rem moet je wel goed vasthouden, want ze willen rennen, rennen, rennen. Al vrij snel kwamen we bij een scherpe bocht en lagen we sneeuw te happen. De slee mocht je niet loslaten anders gaan de honden er op eigen houtje met ermee vandoor. Gelukkig waren we snel overeind. De rest van de rit was genieten. Wat een omgeving, en wat een energieke honden. Geweldig! Of had ik al gezegd dat het geweldig was! 😉 Bij terugkomst mochten we de honden weer uit hun tuigjes halen en weer terug brengen naar hun eigen hokje. Erg leuk om dit ook te mogen doen. Daarna (Linda) nog even met wat honden geknuffeld. Zo sociaal, ze leunen helemaal tegen je aan als je ze aait. Geweldig 😉 De eigenaar had in de tussentijd al een vuurtje gemaakt en koffie met cake klaar staan. Daar nog even wat met hem zitten praten. Hij reed al 25 jaar slee honden races. Waarvan hij drie keer eerste is geworden bij de legendarische Finmark race. De cabin die ze gebruiken voor de kleding, keuken etc. Hadden ze gewonnen. Mooie prijs. vriendelijke mensen. Sowieso zijn de mensen erg vriendelijk in Noorwegen. Alles bij elkaar is een geweldige ervaring geweest, leuke mensen leren kennen. Veel gezien, noorderlicht,voor verschillende uitdagingen gestaan met betrekking tot de wisselende koude weersinvloeden, weinig daglicht en de vele kilometers op soms lastige wegen hebben het tot een compleet onvergetelijk avontuur gemaakt. De volgende dagen worden kilometers vreten richting Nederland. Bedankt voor het volgen van onze reis, ik hoop dat jullie het leuk vonden.
Ha det!
DSC_dag11-4274 DSC_dag11-4269 DSC_dag11-4056