Noordkaap Challenge – Dag 3

Dag 3 Helsinki-Kuhmo
Na een goede nachtrust op de ferry zijn we klaar voor de extreme route! Met de teams Sub Zero, Noorkaap Niva, Old Betsy en Sabotage beginnen we de trip. Ieder team ontving van Old Betsy bakkies, handig! Na nog geen vijf minuten rijden we een doodlopende straat in van een meter sneeuw, in zijn achteruit. De bocht nog niet om en Sub Zero wilde ons rechts voorbij gaan, maar belandde in de greppel.  Met sleepkabels heeft team Old Betsy ze eruit getrokken. En off we’re go again! Heerlijke route gereden, soms wat moeilijk zicht door opwaaiende sneeuw door de voorganger. Ook nog even de Russische grens aangetikt. Helaas konden we deze niet over. Onderweg even wat met zijn allen gegeten en zo raak je aan de praat met iemand die in precies dezelfde groep heeft gezeten als ons tijdens de Ams

terdam-Dakar Challenge in 2006. Hoe toevallig is dat! Na een tijdje achter de Niva te hebben getuft, vonden we en team sabotage het tijd om de route nog wat extremer te maken, speed up! De mannen hebben een aardig stukkie lekker kunnen sturen in de bochten, achterkant van de wagens wilde wel eens de andere kant uit. Maar ze hielden de auto’s goed onder controle. Om 00:30 uur kwamen we dan eindelijk aan bij de tenten. De meeste teams waren er al. Eerst eens alles uit de auIo halen, jeetje wat veel spullen is er nodig voor zo’n nacht. Matjes, slaapzak, thermokleding, muts. Ondertussen in de cabin waar het haardvuur goed was opgestookt, lekkere muziek werd gedraaid en de verhalen al aardig op gang waren schoven ook wij aan met een welverdiend biertje/ gluhwein. Om 4:15 uur de tent ingedoken, lang leve het haardkacheltje, helaas moest er wel elke anderhalf uur nieuw hout op de kachel gegooid worden. (of om knakworsten op te verwarmen) Dus wekkers werden om de 1 ½ gezet. Ondanks het kacheltje was het een koude nacht zonder slaap en met -22!

Noordkaap22 Noordkaap23 Noordkaap25Noordkaap21