Noordkaap Challenge – Dag 7

Dag 7 Inari – Noordkaap

Gisterenavond hadden we een appartement bij een meer. Na het eten zijn we nog even op zoek gegaan naar het Noorderlicht. En gespot! Ook op de foto, maar het kan beter. Vanavond een cabin met een balkon met uitzicht op een prachtig meer, tweede poging wagen!

Vandaag was dan eindelijk de dag aangebroken, op naar de Noordkaap! Eindelijk! ‘s Nachts om 4:30 uur vertrokken met sneeuw. De 100 kilometer lange spekgladde weg was een flinke uitdaging. Van de partij waren team broertjes, Sabotage, Vijfhuizen, Challenge Chasers. Voor ons zagen we team vijfhuizen dwars staan in de sneeuw. Eerste instantie niet in de gaten wat er aan de hand was, ze hadden drie rendieren op de motorkap gekregen! Heftig om te zien. Dit was flink schikken, gelukkig hadden ze zelf niets. De politie werd gebeld om dit door te geven naar de eigenaar.  Onderweg kwamen we ook de andere teams tegen, gezamenlijk naar de Noordkaap gereden. Om 12:30 uur in konvooi naar boven. Noordkaap bereikt! Op de Noordkaap zelf is niet veel te zien, een uitzichtpunt vanaf een berg met een stuk kunstwerk erop, maar het gaat meer om de weg ernaar toe. Vanavond nog gezellig met kampvuur bij het meer zitten en morgen heerlijk een rustdag.

DSC_dag7- DSC_dag7-3689 DSC_dag7-3693 DSC_dag7-3711 DSC_dag7-3829 DSC_dag7-3831 DSC_dag7-3835 DSC_dag7-3845