Noordkaap Challenge – Dag 9

Dag 9 Noordkaap – Alta
Op programma 260 kilometers. Dit is goed te doen. Wel op tijd vertrokken om half 9 in de auto. Uurtje later dan gepland. Zo gaat dat als je met een groep bent. Maar nog mooi op tijd,  rond 10 uur is het “licht”. Je wilt natuurlijk wel wat van de route zien die je rijdt. Onderweg regelmatig gestopt om foto’s te maken. Noorwegen is toch wel een heel stuk mooier dan Finland. Bij aankomst spullen uit de auto gehaald en het centrum van alta in gegaan. Heerlijk gegeten in een gezellig klein restaurant met team vijfhuizen en team sabotage. Toen we naar buiten liepen vingen we een glimp op van het noorderlicht. Als een gek naar onze auto’s gerend om naar een plek te rijden waar geen straatlantaarns zijn. Dit omdat je dan het beste het noorderlicht kan waarnemen. Nou dit klopt bij aankomst op een donker pad snel foto toestellen gereed gemaakt. Daarna nog een keer doorgereden naar het meer voor weer beter zicht, het is voortdurend in beweging. je bent letterlijk op jacht naar het noorderlicht. Echt een uur lang hebben we dit wonder kunnen aanschouwen. Zo iets mee maken is geweldig! Je koude handen en voeten vergeet je spontaan. Nou ja niet helemaal dan, maar toch. De foto’s spreken voor zich. Daarna weer even met zijn allen geborreld in de cabin. Die we weer deelde met dezelfde team als gisteren.
DSC_dag10- DSC_dag10-4046 DSC_dag10-4039 DSC_dag10-4027 DSC_dag10-4021 DSC_dag10-3953